type-a85

Vrij wonen in een gezellig dorp

Op een paar minuten afstand van De Proosdij vindt u alle faciliteiten die u nodig heeft, zoals leuke winkels en gezellige horeca. Maar ook de vrije natuur is dichtbij. Vanuit uw appartement bent u bijvoorbeeld zo buiten, aan de Vinkeveense plassen bijvoorbeeld. U woont hier vrij, maar met de gezelligheid van het dorp.

03-dwb-de-proosdij-homepage-header-a4

Luxe appartementen voor 75+

In De Proosdij komen 29 tweekamerappartementen van circa 65 tot 72 m2. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte. De bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke besloten binnentuin, een collectieve berging en eigen inpandige bergruimte. De woningen vallen in het middensegment vrije sector huur en zijn bestemd voor mensen van 75+ of met (lichte) zorgvraag. Bijzonder aan de woningen is ze voor de schermen licht, ruim en gezellig zijn en dat ze achter de schermen slim zijn voorbereid op een eventuele (toekomstige) zorgvraag. Dan is dat maar vast geregeld. Zo houdt u altijd de regie over uw eigen leven. Nu, maar ook later. Zodat u kan leven zoals u wenst. De Proosdij wordt naar alle verwachting in de zomer van 2019 opgeleverd. Woningen hebben een huurprijs vanaf 845 euro inclusief parkeerplaats. De leeftijdsnorm van 75+ geldt bij stellen voor de oudste partner.

03-dwb-de-proosdij-homepage-header-a6

Voorzieningen om de hoek

De Proosdij ligt aan de Dorpsstraat in Mijdrecht, direct naast het gezellige historische centrum. Op korte afstand vindt u alle faciliteiten die u nodig heeft, van diverse supermarkten tot aan gezellige horeca. Rondom de Dorpsstraat is een volledig winkelaanbod te vinden, zoals de Hema, Blokker en diverse kledingzaken. Ook vindt u er verschillende kapsalons en beauty- en pedicuresalons. Daarnaast zijn er in Mijdrecht meerdere huisarts- en fysiopraktijken te vinden, waarvan een aantal op nog geen 300 meter vanaf De Proosdij gevestigd zijn. Evenals een apotheek, de ING-bank en het gemeentehuis. De Proosdij is uitstekend bereikbaar met de auto en OV, via de nabijgelegen Provincialeweg en bushaltes. De Vinkeveense plassen zijn in een paar minuten te bereiken, net als het centrum van Amstelveen.

03-dwb-de-proosdij-homepage-header-a1

MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ & ZONNEHUISGROEP

Naast de Proosdij bevindt zich Zonnehuis Majella. Al zo’n 90 jaar bieden zij ouderen en senioren uit Mijdrecht en omgeving persoonlijke zorg en ondersteuning. Dat maakt dat deze buur een bijzondere toegevoegde waarde kan hebben voor uw leven in De Proosdij.

Zo bent u van harte welkom in het gezellige restaurant van Zonnehuis Majella voor een hapje of drankje. Er zijn geregeld activiteiten waaraan u kunt deelnemen en optredens die u kunt bijwonen. Ook kunt u er in overleg zelf iets organiseren. Mocht u thuiszorg of verpleging nodig hebben, dan heeft men een kundig team dat gespecialiseerd is in zorg aan senioren en ouderen. Natuurlijk hoeft u niet voor Zonnehuis Wijkverpleging te kiezen, dat is aan u.

type-b

HOSPITALITY HOST

Wij vinden het belangrijk dat u zich als bewoners straks echt thuis voelt in De Proosdij en willen u graag ontzorgen waar mogelijk. Daarom is er wekelijks een hospitality host in De Proosdij aanwezig. De hospitality host is uw eerste aanspreekpunt op locatie. Zij helpt u op weg wanneer u bijvoorbeeld meer wilt weten over de mogelijkheden voor het afnemen van zorg of de activiteiten die in het naastgelegen Zonnehuis Mijdrecht plaatsvinden. Het kan ook zijn dat u uw sleutels bent kwijtgeraakt of het gewoon even fijn vindt om een praatje te maken. Ook daarvoor kunt u bij haar terecht. Daarnaast is de hospitality host aanspreekpunt voor het klein technisch onderhoud in het gebouw en helpt u op weg zodat u snel geholpen wordt.